УКР   |   РУ
Водолій / Блог

Рекомендації з заварювання чаю

Правильно вибрати чай дуже важливо, ще важливіше - правильно заварити. Кращий сорт можна зіпсувати неправильної водою, посудом або кількістю чаю.

Як розрахувати кількість

Стандарт для професійної дегустації (тi тестінгу) - 2 грами чаю на 100 мл води. Для домашнього чаювання в британській традиції рекомендуємо заварювати 1 грам чаю на кожні 100 мл води. У китайській церемонії краще користуватися стандартом тi тестерів.

Посуд

У китайській традиційній чайній церемонії використовують фарфорові гайвані, глиняні чайники, скляні колби. В Англії вважають за краще фарфор. В японській церемонії використовують кераміку. Форму судини підбирайте під сорт і настрій, найкращі матеріали - скло, глина, фарфор. Ні в якому разі не використовуйте металевий посуд для заварювання.

Вода

Якість води істотно впливає на смак і аромат чаю. Вода повинна бути фільтрованою, лужною і слабосоленою, а не мінералізованою і не дистильованою.

Температура кипіння води (100 ° C) згубна для більшості сортів чаю. Заллєте ніжні зелені, білі або улун окропом, і чай відразу виділить багато танінів, буде гірчити, втратить аромат (рекомендовано- температура 71-93 ° C)

Зачекайте кілька хвилин, нехай вода охолоне. Краще використовуйте чайник з регулятором температури.

Бажаємо приємного і смачного чаювання!

 

«Чиста вода вiд чистого серця!» ТМ «Водолiй»


« Всі статті блогу
АДРЕСА
49000, м Дніпро, вул. Космічна, 115
(0562) 385-365 (067) 566-10-21 (095) 776-84-08 (063) 796-37-47 (098) 228-00-46
СОЦІАЛЬНО
Facebook Instagram GooglePlay AppStore
Copyright © 2021 ТМ «Водолій». Всі права захищені.